5 Redenen om te kiezen voor dierproefvrij

Dierproeven zijn in 2020 nog steeds een probleem. Volgens Cruelty Free International worden er wereldwijd ieder jaar meer dan 115 miljoen dieren gebruikt voor dierproeven. Er zijn veel merken die ervoor kiezen om niet op dieren te testen, maar er zijn er genoeg die bewust voor dierproeven hebben gekozen door hun producten in China te gaan verkopen.

De Chinese wet verplicht namelijk dierproeven voor producten zoals cosmetica, parfum en skin care. In 2014 was er een grote doorbraak toen China deze wet ophief voor producten die binnenslands geproduceerd werden. Voor buitenlandse producten bleef de wet echter gewoon gelden. 

Er zijn tegenwoordig genoeg veilige alternatieven voor dierproeven, en bedrijven maken zelf de keuze of ze in China willen verkopen of niet. Bedrijven die in 2020 testen op dieren kiezen ervoor om dit te doen. Ze kiezen ervoor om wreed te zijn.

Persoonlijk kies ik ervoor om deze bedrijven niet te steunen. Mocht jij nog niet overtuigd zijn geef ik je hieronder 5 redenen om te kiezen voor dierproefvrij.

5 reden om te kiezen voor dierproefvrij

1. Dierproeven zijn extreem wreed

Oké, ik snap dat deze reden voor de hand ligt, maar dat maakt hem niet minder waar. Er staan genoeg video’s en foto’s online van hoe slecht dieren in laboratoria behandeld worden. Ze worden in te kleine kooien gehouden, mishandeld, verblind en uiteindelijk gedood. Daarnaast worden er in veel landen ook honden en katten gebruikt om op te testen. In 2013 werden er in de US 67.000 honden en 24.000 katten gebruikt voor dierproeven. En ga er maar van uit dat deze niet zo goed behandeld werden als trouwe viervoeter of kater. 

2. Er zijn genoeg alternatieven

Dierproeven zijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de producten die we gebruiken veilig voor ons zijn. Dat is belangrijk, zeker ook voor cosmetica en skin care. Er zijn tegenwoordig echter veel alternatieven om dit soort testen uit te voeren. Bijvoorbeeld in vitro testen of computersimulaties.

Daarnaast zijn er tegenwoordig 7.000 veilige ingrediënten om als producten uit te kiezen. Van deze ingrediënten is het allang bewezen dat ze veilig zijn. Om deze reden zou het simpelweg niet nodig zijn om op dieren te testen.

3. Maak verschil door te stemmen met je geld

Door dierproefvrije merken te steunen geef je cosmetica branche een signaal in de taal die ze goed spreken: geld! Je laat ze merken dat jij niet hun doelgroep bent, totdat ze stoppen met testen op dieren. Wanneer genoeg mensen bedrijven die op dieren testen boycotten, kunnen we echt iets veranderen en invloed uitoefenen.

4. Het is goed voor de planeet

Dierproefvrije producten bevatten vaak veel meer natuurlijke ingrediënten, die niet alleen beter zijn van jou, maar ook voor de planeet. Je huid absorbeert alles wat je erop smeert, en het gebruik van producten die vol zitten met agressieve of giftige chemicaliën is gewoonweg niet gezond. 

5. Er is genoeg te kiezen!

Gelukkig is het overstappen naar dierproefvrij niet onbereikbaar. Er zijn genoeg merken te vinden in elke prijscategorie. Dus ook wanneer je een klein budget hebt kan je kiezen voor dierproefvrij. 

 

Klaar om te kiezen voor dierproefvrij? Neem direct een kijkje in onze webshop. Alles in onze webshop is geheel dierproefvrij en je kan dus zorgeloos shoppen!
 

Laat een reactie achter