Bakuchiol is het nieuwe retinol: wat je erover moet weten

Een effectieve anti-aging behandeling voor de gevoelige huid

Retinol wordt algemeen erkend als een van de meest effectieve ingrediënten om de tekenen van veroudering te bestrijden, maar het is niet geschikt voor alle huidtypes. Als uw huid te gevoelig is voor retinol, komt het natuurlijke alternatief, bacuchiol, te hulp.

Ondanks dat Bakuchiol een plantaardig alternatief voor retinol wordt genoemd, zijn dit qua chemische samenstelling totaal verschillende componenten. Maar functioneel lijken ze erg op elkaar, omdat ze op dezelfde manier op de huid inwerken. Ze activeren namelijk de productie van collageen I, III, IV-types en onderdrukken tegelijkertijd het werk van een enzym dat collageen aanvalt en vernietigt.

Bakuchiol wordt verkregen uit de bladeren en zaden van de psoralei-hazelaarbladplant, die al vele jaren in de Ayurvedische geneeskunde wordt gebruikt om een verscheidenheid aan huidaandoeningen te behandelen. Nu wordt het actief gebruikt bij de productie van anti-aging cosmetica, als een volwaardige vervanging voor retinol. Ondanks dat de stoffen een andere chemische samenstelling hebben, hebben ze bijna dezelfde werking.


Bakuchiol

Voor wie is Bakuchiol-cosmetica geschikt?

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Bakuchiol ten opzichte van retinol:

  • Het veroorzaakt praktisch geen irritatie, daarom is het zelfs geschikt voor mensen een gevoelige huid die retinol niet kunnen gebruiken.
  • Het stabiliseert en verbetert daardoor de effectiviteit van retinol als onderdeel van het stimuleren van collageensynthese, zodat ze op elkaar kunnen worden aangebracht voor een nog groter anti-verouderingseffect.
  • Het verhoogt de gevoeligheid van de huid voor de zon niet en is daarom geschikt voor gebruik op elk moment van het jaar en op elk moment van de dag.
  • Het is een veganistisch ingrediënt, zodat het kan worden gebruikt in veganistische cosmetica.


Bovendien bestrijdt bakuchiol acne behoorlijk goed. Studies hebben aangetoond (link naar onderzoek hier) dat acne na 6 weken aanbrengen van Bakuchiol met 1% tweemaal daags met 57% is verminderd, en in combinatie met salicylzuur met 2% met 67%. Dit gebeurt door de onderdrukking van de activiteit van het enzym dat verantwoordelijk is voor de productie van talg; vanwege sterke antibacteriële eigenschappen, wat leidt tot de dood van P. acnes-bacteriën; en door oxidatieve stress te verminderen, die ook als een van de oorzaken van acne wordt beschouwd.

Uitproberen?
Suit Matters Bakuchiol

Laat een reactie achter