Bescherming tegen de zon - hoe kies je een een SPF-crème?

Veel mensen gebruiken alleen zonnebrandcrème met SPF wanneer ze op een zonnige vakantie gaan. Maar wist je dat zonbescherming eigenlijk iedere dag belangrijk is?


Zonbescherming SPF
Blootstelling aan de zon veroorzaakt bijvoorbeeld vroegtijdig rimpels en brengt het schade toe aan diepere lagen van de huid. Om te kunnen genieten van de positieve effecten van de zon, zoals vitamine D en een goed humeur, is een goede bescherming dus van groot belang.


Wat is SPF?

SPF is een index die het niveau van bescherming tegen de zon aangeeft: ultraviolette B (UVB)-stralen.

Het getal dat na de afkorting komt te staan (SPF30 bijvoorbeeld) geeft aan hoeveel ultraviolet licht op de huid terechtkomt bij gebruik van het product. 

Bij SPF10 ontvangt de huid slechts 1/10e van de totale straling. Dat wil zeggen dat het filter ongeveer 90% van de UVB-straling blokkeert.

Bij SPF15 wordt 93% van de straling geblokkeerd, en bij factor 50+ ben je tot 99% beschermd.


Onze bestseller is deze superzachte zonnebrandcrème van Loveli 

Loveli SPF 30

Deze crème bevat SPF30 en beschermt je huid tegen huidveroudering (UVA) en verbranding (UVB).

De crème smeert gemakkelijk uit, zonder witte waas. Daarnaast bevat de formule de mooiste oliën zoals arganolie, avocado-olie en macadamia-olie , die je huid verzorgen zonder vettig te worden.


Een goede zonnebrandcrème met SPF30 is deze van SMPL 

SMPL SPF 30

Deze natuurlijke zonnebrandcrème van SMPL is vrij van parfum en zit vol met verzorgende en hydraterende ingrediënten, zoals mangoboter, aloë vera en vitamine E.


De Sun Stick met SPF 50 van Amazinc! 

Oceaonics SPF 50

Deze stick beschermt jou tijdens de extra lange sessies in de felle zon. Zelfs wanneer je een kriebel op je neus of wang hebt, blijft de sunblock perfect zitten. Hij laat zich niet uit het veld slaan en is er om jouw huid op een natuurlijke manier te beschermen en te verzorgen.

 

Ook verkrijgbaar in vloeibare vorm: 

OCEONICS MINERAL SUNSCREEN SPF 50 REEF SAFE VEGANWie heeft er een SPF-crème nodig?

Eigenlijk is goede zonbescherming voor iedere huid belangrijk, maar er zijn een aantal momenten waarop het extra belangrijk is om je gezicht goed te beschermen:

• Na een kuur met chemische peelings of andere exfoliërende behandelingen. De huid is dan namelijk extra gevoelig, en heeft een minder dikke beschermende laag.

• Bij gebruik van medicatie die vitamine A bevat. Dit is vaak het geval bij acne- en rosaceamedicatie. Vitamine A verhoogt namelijk de gevoeligheid van de huid voor effecten van de zon.


Bekijk hier onze collectie van zonbeschermende crèmes! Alle crèmes zijn dierproefvrij en niet schadelijk voor het milieu.

Laat een reactie achter