Gezichtsverzorging in de zomer

Gezichtsverzorging in de zomer

 

Na een koude winter kijken we altijd uit naar de zomer en vakanties om onze huid te verwennen met warme zonneschijn. Vergeet tegelijkertijd niet dat onze huid in de zomer serieuze tests ondergaat - droge en hete lucht, stof en natuurlijk ultraviolette straling. Al deze negatieve factoren versterken het werk van de talgklieren, wat leidt tot huidvervuiling, verschillende ontstekingen, peeling, uitdroging, en bijdraagt aan de vorming van rimpels en verhoogde pigmentatie.

Daarom wordt het in de zomer noodzakelijk om je gezichtsverzorging zo aan te passen dat je huid wordt beschermd tegen de negatieve effecten van de omgeving. De gezichtsverzorging in deze tijd van het jaar moet ook veelomvattend blijven en uit belangrijke fasen bestaan: reinigen, tonifiëren, hydrateren, voeden en beschermen. Maar tegelijkertijd moeten sommige cosmetica worden uitgesloten, vervangen of toegevoegd.


6 stappen naar een zomerse gezichtsbehandeling


Stap 1. Reiniging

In de zomer moet u uw huid grondiger reinigen, omdat stof die de poriën verstopt, verschillende ontstekingen en huiduitslag kan veroorzaken.

Alle reinigingsmiddelen in de zomer moeten zo licht mogelijk zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een gel, en bij voorkeur verfrissende en antibacteriële componenten bevatten.

Reiniging moet 's ochtends en' s avonds worden gedaan en overdag kunt u, indien nodig, speciale matten of reinigingsdoekjes gebruiken.

Bijvoorbeeld een Huidverzorgings set van SMPL Skincare 

SMPL skincare set

of misschien deze Washable Cotton Pads van Shampoo bars 

SHAMPOO BARS WASBARE WATTENSCHIJFJES (16 STUKS)
Bekijke meer producten bij de GEZICHTSREINIGERS categorie 


Stap 2. Tonen

Het aanbrengen van de tonic is een van de belangrijkste stappen in de zorg die niet mag worden overgeslagen.

In de zomer heeft vooral de huid van het gezicht een toning nodig. Lichte tonics en mist sprayen zijn hier goed voor. Het is goed als het product extracten bevat van kamille, calendula, aloë, toverhazelaar, componenten die een antioxiderende, kalmerende, desinfecterende werking hebben.


Bijvoorbeeld: Witlof Skincare Balacing Toner 

Witlof Skincare face toner

Of SMPL Skincare Hydraterende Face Mist & Toner 

SMPL Skincare face toner

Stap 3. Basiszorg

In de zomer heeft de huid meer hydratatie en voeding nodig. Een ideale zomerverzorgingscrème moet een lichte textuur hebben (gel, vloeistof, emulsie, serum), intens hydrateren, beschermen tegen antioxidanten en actieve UV-straling.

Het is goed als de samenstelling aminozuren, melkzuur, hyaluronzuur, collageen, elastine, vitamine C en E bevat. Ongewenste componenten zijn retinol, enzymen en fruitzuren, omdat deze de gevoeligheid van de huid voor UV-straling vergroten.

In de zomer heeft de huid niet alleen hydratatie nodig, maar ook voeding. Tegelijkertijd is het beter om 's nachts, ongeveer anderhalf tot twee uur voor het slapengaan, een crème voor voeding en huidherstel te gebruiken.

Bijvoorbeeld:  Clinic 28 High Performance

https://iegtyosi4wfu8njq-26297172027.shopifypreview.com/collections/moisturizers/products/clinic-28-high-performance-cr-%C2%AEme

Vergeet niet de huid rond je ogen te verzorgen en gebruik in plaats van oogcrème een lichte gel met hydraterende, verkoelende en liftende werking.

Bijvoorbeeld:

Creative Cosmetics Sensitive repair fluid

Stap 4. Optimale make-up

In de zomer is het raadzaam om het gebruik van decoratieve cosmetica tot een minimum te beperken. Het is beter om de foundation volledig te verlaten en te vervangen door een licht hydraterende BB of CC-crème met SPF.

Stap 5. Extra zorg

Naast de belangrijkste dagelijkse verzorgingsfasen heeft de huid in de zomer ook extra verzorging nodig in de vorm van hydraterende maskers, zachte gommages en scrubs en enzympeelings.

VITAMASQUES sheet mask korean

Antioxidant en hydraterende geconcentreerde serums zijn een must-have voor het zomerseizoen.

Onze lippen worden ook blootgesteld aan de zonnestralen, dus zorg voor een goede SPF-balsem.

Stap 6. Bescherming tegen de zon

Een van de belangrijkste kenmerken van gezichtsverzorging in de zomer is de verplichte bescherming tegen de zon.

Een crème met SPF 15-20 is geschikt voor de stad. Als de huid gevoelig is voor pigmentvlekken, moet de bescherming minimaal SPF 30 zijn. Op vakantie in warme landen, bergen, waar de zon bijzonder heet is, moet u een crème met SPF 50 inslaan.
Bijvoorbeeld:

Loveli SPF 30 SPF 50

Of Mudmasky Leave-Me-On zomermasker SPF 15

Mudmasky Leave-Me-On zomermasker SPF 15De schoonheid en gezondheid van de huid vereist een geïntegreerde aanpak, dus zorg er naast thuiszorg voor dat u uw dieet in de gaten houdt en uw drinkregime in acht neemt.

Denk eraan om een ​​zonnebril en een hoed te dragen om te voorkomen dat u in de zon gaat kijken en om de vorming van expressielijnen te voorkomen.

Door deze tips te volgen, behoudt u de schoonheid van uw huid en ziet u er onweerstaanbaar uit, zelfs in een hitte van 40 graden!

Laat een reactie achter