Review Shampoo Bar Flow Cosmetics Tea Tree | Door Anne

Shampoo bars zijn steeds meer in opkomst.

Ze hebben vele voordelen, zoals dat ze lang mee gaan, gemakkelijk mee op reis te nemen zijn en natuurlijk dat ze plastic-vrij zijn.

Ik gebruik nu sinds een paar weken de Flow Cosmetics Tea Tree Shampoo Bar. Ik heb ongeveer een jaar geleden mijn plastic shampoo flessen ingeruild voor shampoo bars, en inmiddels heb ik er aardig wat uitgeprobeerd. De perfecte bar voor mijn haar had ik alleen nog niet gevonden. 

Ik heb voor de Tea Tree bar gekozen omdat ik op zoek was naar een shampoo bar die mijn vette haar goed schoonmaakt zonder het te verzwaren.

Flow Cosmetics shampoo bar

Flow Cosmetics produceert haar producten in hun eigen kleine fabriek in Riihimäki in Finland. Ze ontwikkelen hun eigen recepten zodat ze het gehele proces, van grondstof tot eindproduct, zelf kunnen controleren. De producten zijn cruelty free, natuurlijk en biologisch en bevatten geen synthetische geuren en kleurstoffen. Ook zit er geen SLS (sodium laureth sulfaat) in de shampoo, wat erg gunstig is wanneer je gekleurd haar hebt.

De bar is relatief groot, wat ik fijn vind omdat je er dan lang mee kan doen. Verder ruikt hij heerlijk fris. De verpakking is van karton, en is dus gemakkelijk te recyclen. Dit maakt de bar volledig plastic vrij!

 

Wat me meteen opviel toen ik deze bar voor het eerst gebruikte, is dat hij fantastisch schuimt. Dit had ik nog niet eerder gezien, en ik dacht eigenlijk dat ik nooit een shampoo bar zou vinden die net zo schuimt als shampoo uit een fles. De shampoo is hierdoor ook gemakkelijk over je hele haar te verdelen. Na het gebruik voelt mijn haar goed schoon aan en is het makkelijk door te kammen. Ook ruikt het heerlijk fris naar tea tree.

Ik raad deze bar echt aan iedereen aan! Zeker als je nog niet eerder een shampoo bar hebt gebruikt is dit een goeie, omdat je weinig verschil merkt met shampoo uit een fles. Ik ga hem zelf in ieder geval zeker opnieuw bestellen!

 

Pro-tip: om het gebruiksgemak te vergroten is een zakje als deze een must! Door je bar in het zakje te gebruiken, schuimt hij extra goed en kan je hem gemakkelijk laten drogen. Ook kan je op deze manier zelfs het allerlaatste stukje van je shampoo bar opmaken: zero waste dus!


Wist je dat er naast shampoo bars ook conditioner bars bestaan? Deze bijvoorbeeld! Zo maak je je hele haarroutine plastic-vrij!

Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief als je deze producten met 10% korting op je eerste bestelling wil uitproberen!

Laat een reactie achter