Scheren zonder plastic

SCHEREN ZONDER PLASTIC

Het afgelopen jaar ben ik me steeds bewuster geworden van de effecten van de grote hoeveelheid plastic verpakkingen die we als mens gebruiken en weggooien. Ik wilde mijn bijdrage hieraan zo klein mogelijk houden, dus begon ik per ruimte in mijn huis te kijken welke plasticvrije alternatieven er bestaan. Up first: de badkamer.

Een goede shampoo en conditioner zonder verpakking had ik snel gevonden. In de webshop zijn shampoo- en conditionerbars te vinden voor elk haartype. Er zit er vast ook een voor jou tussen, mocht je ook willen overstappen.

Ook om je lichaam te reinigen zijn er genoeg plasticvrije opties. Je kan kiezen voor een standaard blok zeep, al zijn deze soms een beetje uitdrogend voor je huid en geven ze vaak dat ‘squeaky’ clean gevoel, wat ik zelf niet altijd prettig vind. Een andere optie is een body bar: dit is de vaste variant van een douchegel en is vaak wat meer verzorgend en zachter voor je huid. Onderaan deze blogpost heb ik een linkje geplaatst naar alle body bars in de webshop, mocht je benieuwd zijn.

Het enige wat telkens bleef liggen was mijn vertrouwde plastic scheermesje. Stiekem durfde ik de overstap naar een ’safety razor’, zoals deze genoemd worden, niet aan omdat ik verwachte dat het lastig te gebruiken zou zijn en ik mezelf gemakkelijk zou snijden. Toch waagde ik de gok, en ik was blij verrast! Het mesje is enorm gemakkelijk in gebruik en doordat er maar een hoek mogelijk is om je benen goed te scheren heb ik me nog niet gesneden. Eigenlijk werkt ‘ie in gebruik precies hetzelfde als de plastic variant, dus overstap is gemakkelijk. Om te voorkomen dat je scheermes gaat roesten, droog je hem na gebruik even af.

Hier mijn plasticvrije scheeressentials op een rijtje:

Oceonics Safety Razor Antraciet zero waste

Oceonics Safety Razor Antraciet zero waste

Oceonics Safety Razor Antraciet zero waste

Een stuk zeep of body bar om het scheren makkelijker te maken.
Optioneel een scrubzeep om voor het scheren dode huidcellen te verwijderen.


Hierdoor worden je benen extra glad. Zelf gebruik ik deze van DIYs Soap: 

DIYS Soap Scrub Zeep - Poppy Pop Scrub

Laat een reactie achter